Bradley Smoker 6 Digital

95 %
(5 hodnocení)

Tato jedinečná technologie procesu uzení a aroma z kouře pečlivě vybraných dřev použitých pro uzení dávají ty nejlepší výsledky co do kvality a chuti připravovaných potravin. Těchto výsledků se dosahuje díky kontrolovanému spalování, kdy dřevěné brikety jsou zahřívány jen pro vývin studeného kouře, který je 4x čistší než spaliny při běžném hoření dřeva. Na vlastní udírnu je připojen digitální generátor kouře se zásobníkem speciálních briket z výběrových dřev (11 volitelných druhů dřeva s různým... Celý popis

Koupit za 26 990 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Tato jedinečná technologie procesu uzení a aroma z kouře pečlivě vybraných dřev použitých pro uzení dávají ty nejlepší výsledky co do kvality a chuti připravovaných potravin. Těchto výsledků se dosahuje díky kontrolovanému spalování, kdy dřevěné brikety jsou zahřívány jen pro vývin studeného kouře, který je 4x čistší než spaliny při běžném hoření dřeva. Na vlastní udírnu je připojen digitální generátor kouře se zásobníkem speciálních briket z výběrových dřev (11 volitelných druhů dřeva s různým aroma vhodným pro různé potraviny), automatika postupně posouvá brikety na spalovací komoru, kde briketa produkuje 20 minut studený kouř, pak je automaticky nahrazena další briketou, spaliny jsou odsunuty do odpadní misky s vodou. Vlastní prostor udírny je zahříván na nastavenou teplotu samostatným topným tělesem a je oddělen od brikety odkapovou miskou. Doba vývinu kouře, teplota v udírně a doba vytápění udírny lze nastavit digitálně a jsou zobrazeny na displeji generátoru kouře. Tyto hodnoty se nastavují nezávisle, lze tedy nastavit například pouze uzení studenýn kouřem, nebo naopak ohřátí již vyuzených potravin, případně s částečným prouzením (nastavení určité doby produkce kouře).Udírna má 6 roštů o rozměru 33x25cm a objem 108l, pojme cca 19 až 22kg masa, vnitřní rozměr 38x29x83cm, využitelný vnitřní udící prostor 38x29x67cm - cca 74l (nad odkapovou miskou), čelní strana udírny má lesklý lakovaný kovový vzhled, vnitřní povrch udírny je z nerezu. Udící komory jsou pečlivě izolované, takže kouř uniká pouze vrchním průduchem. Průchod kouře lze regulovat otočným kolečkem na horním průduchu udírny (průměr cca 7cm). Briketky lze vybrat z 11-ti různých druhů dřeva a dát tak každému pokrmu specifickou chuť, dodávají se v balení po 48ks nebo 120ks.

 

Jak dlouho se mají udit potraviny v udírnách Bradley?

Doba uzení se samozdřejmě mění v závislosti na velikosti porcí potravin a na tom zda udíte studeným či horkým kouřem. Tak například kuře uzené horkým kouřem bude hotové za stejnou dobu jako kdybyste ho vařili, tzn. za cca 90 - 120 minut. Losos uzený studeným kouřem bude hotov za 4 - 5 hodin. Šunka uzená studeným kouřem za 6 hodin, sýr za 3 hodiny a makrela zhruba za 45 minut.

Jedná se o gril nebo o udírnu?

Zvláští otázka řeknete si možná, ale mnoho lidí má zkušenosti i s jinými značkami udíren používaných při grilování a pro přípravu čerstvě vyuzených potravin. Ve skutečnosti je celá tradice uzení a grilování v Severní Americe, odkud udírny Bradley Smoker pocházejí, spojena se šampionáty ve grilování. U nás v Evropě je tradice v uzení potravin spíše rodinnou záležitostí s citem pro detail a dohromady se správnou technikou uzení vede ke vzniku uzených gurmánských lahůdek jako je uzené vepřové, ryby, zvěřina a další. Díky své konstrukci jsou udírny Bradley Smoker pro tento úkol více než vhodné, kdy při uzení vznikají produkty delikátní chuti. 

Proč právě studený kouř?

Tvorba kouře bez tepla, je nejlepší způsob, jak ovlivnit chuť uzených potravin. Ve většině udíren vzniká teplo při spalování dřeva od zapálení až po vznik popela, aniž by to bylo možné nějak kontrolovat. V udírnách Bradley Smoker je ale teplota a uvolňování kouře konstantní, což má za následek vynikající chuť.

Jaký je rozdíl mezi potravinami uzenými studeným a horkým kouřem?

Většina uzených potravin, které jsou vyráběny za účelem dalšího prodeje, jsou nejprve konzervovány a pak teprve vyuzeny studeným kouřem. Studený kouř má obvykle teplotu pod 38°C nebo pod teplotu při které hoří tuk. Teplo je přidáno na konci procesu uzení pro vzhled a chuť. Potraviny uzené teplým kouřem potřebují jen velmi málo konzervantů a mají vzhled, chuť a texturu plně vařených potravin.

Jak firma Bradley vyrábí dřevěné briketky?

Tohle je tajemství. Nicméně vám můžeme sdělit, že jsou vyrobeny z prvotřídního tvrdého dřeva. Briketky jsou připravovány v pod specifickým tlakem a jsou vysoušeny na patřičnou úroveň vlhkosti ve dřevě. Jako pojivo je použito přírodní kolagen, který zajišťuje, že briketky jsou kompaktní a drží pohromadě.

Jak dlouho firma Bradley vyrábí udírny a briketky?

Firma Bradley vyrábí udírny pro restaurace a hotely již po dobu 20ti let. Mnoho nejlepších hotelů a restaurací po celém světě používá k přípravě svých pokrmů právě udírny Bradley. Doufejme, že někteří z šéfkucharů se s námi podělí o svoje recepty, které používají při přípravě uzených pokrmů.

Na kolik vás vyjde provoz udírny?

Náklady spojené se spalováním briketek se pohybují okolo 25kč za hodinu.

Jak vybrat udírnu?
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 26 kg
Výrobce Bradley
Materiál ocelové
Rybářské ne
Varianta elektrické
S grilem ne
Digitální ano
Maximální teplota 160 °C
Výška 100 cm
Šířka 143 cm
Hloubka 37 cm
Zobrazit více parametrů