IZOLOVANÁ ELEKTRICKÁ "125" vychází z mojí "80" a pojme až dvojnásobné množství masa nebo ryb. Pokud slavíte ve větším počtu, jste úspěšní rybáři, kdy v této udírně vyudíte ryby dlouhé až téměř jeden metr nebo prostě jen nejste žádní troškaři, bude to ta správná udírna pro vás. Vejde se do ní až 20kg masa v 5ti patrech, přes 30 středních ryb  nebo 70 klobásek.    Nerez najdete mimo venkovního a vnitřního pláště i v celé vnitřní konstrukci, kterou vyplňuje kvalitní izolační vata. Udírna je tak... Celý popis

Koupit za 20 100 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

 IZOLOVANÁ ELEKTRICKÁ "125" vychází z mojí "80" a pojme až dvojnásobné množství masa nebo ryb. Pokud slavíte ve větším počtu, jste úspěšní rybáři, kdy v této udírně vyudíte ryby dlouhé až téměř jeden metr nebo prostě jen nejste žádní troškaři, bude to ta správná udírna pro vás. Vejde se do ní až 20kg masa v 5ti patrech, přes 30 středních ryb  nebo 70 klobásek.

 

 Nerez najdete mimo venkovního a vnitřního pláště i v celé vnitřní konstrukci, kterou vyplňuje kvalitní izolační vata. Udírna je tak velmi vhodná pro celoroční provoz. Maso a ryby jdou jednoduše zavěsit na háčky v horní a střední části, případně rozložit na 5 roštů v celé výšce udírny.

 

Udíte pomocí kombinace elektrické topné spirály a kvalitní jemné drtě nebo pilin. Topná spirála je regulovatelná a tak pohodlně nastavíte požadovanou teplotu. Ta zároveň podpálí taky udící piliny v misce (přibližně při teplotě 60-100°C) a na vás je tak už pouze pravidelný kropení pilin vodou pro řízení rychlosti doutnání pilin a udržení vhodné vlhkosti v udírně. Výsledek uzení s topnou spirálou se kvalitou nějak neliší od tradičního topení dřevem, záleží pouze na kvalitě použité drtě, proto doporučuju používat ověřené z naší nabídky.

 

Pro milovníky uzení studeným kouřem (do 30°C) doporučuju použít generátor studeného kouře, který výrazně neovlivňuje teplotu v udírně a vydrží doutnat v závislosti na venkovním počasí 8-10hodin bez potřeby elektrického proudu.

 

  VERCAJK, CO NAJDETE V KRABICI:

 

univerzální ohniště s topnou spirálou a miskou na udící piliny

(po vyjmutí spirály můžete zatopit i drobným dřevem)

 

 3x rovný rošt

 5x háček ve tvaru U

 

5x háček ve tvaru S

nástavec komínku s klapkou

teploměr

odkapová miska

 

4x tyč pro zavěšení háčků nebo klobásů

500 g jemné bukové štěpky

 

 

CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:

 

Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat. 

 

 

Generátor studenýho kouře - tradiční uzení při nízký teplotě. Nasypete piliny, zapálíte a vydrží kouřit 8-10 hodin.

 

Komínek proti dešti (nasadí se přímo na nástavec s klapkou)

 

Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí

 

Síťovaný rošty jsou výborný na sýry a např. na křehký filety. Tenčí dráty znamenají lepší přistup kouře.

 

Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.

S ochranným obalem je to na sichr za každýho počasí

 Koření na pořádný uzení. Základ jsou bylinkový láky, taky koření směsi bez soli pro obalení masa před uzením a nebo epesní směsi na klobásky. 

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRY:

 

materiál: nerez + izolační vata

příkon topné spirály: 2000W

kapacita potravin: 20 kg

průměr komínku: 100 mm

vnější rozměry: 385 x 1250x 410 mm

rozměry udící komory: 360 x 1065 x 325 mm

kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 150g drtě/štěpky 

maximální doporučená teplota: 150 °C

váha udírny: 40 kg

 

 Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a LZE ji napojit na externí kouřovod.

 

VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDÍRNY:  

- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut

- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře

- piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí

- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání

- na vás je pouze kropení vodou pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření 

- celonerezová  udírna bude sloužit po dlouhou dobu

- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 6 Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení

 

 

 

 
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 40 kg
Výrobce Kaiser
Materiál ocelové
Rybářské ano
Varianta elektrické
S grilem ne
Digitální ne
Maximální teplota 150 °C
Nerezové ano
Výška 125 cm
Zobrazit více parametrů